Model 60 issue

Discussion in 'Gunsmithing' started by oldbrass, Oct 16, 2017.

  1. oldbrass

    oldbrass Well-Known Member

    1,361
    0
    Found a Glenfield model 60 for $50. (I like the squirrel) Won't cycle with low velocity ammo.jams with CCI minimags, New recoil spring and ejector installed...haven't purchased yet..any Suggestions ?
     
  2. hombre243

    hombre243 Well-Known Member

    1,813
    8
    There may be a difference in the recoil buffer. Check on https://www.gunpartscorp.com/ to see if they can help. I hate to ask, but is it all nice and clean inside? Not too much grease pasted in there?

    Depending on your exact model the buffer may be different.
    https://www.gunpartscorp.com/products/982880B
     
    Last edited: Oct 16, 2017

  3. MattNH

    MattNH Well-Known Member

    582
    29
    Several things:

    Low velocity ammo? Anything above 1070 fps (think CCI standard velocity) should work. Stuff like CCI quiet generally don't have enough umph to cycle normally

    The new buffers that are black in color will work in the older rifles

    Jamming with the mini mags - is it an extraction or ejection issue?
    Also examine the tip of the magazine follower in the inner tube

    Matt
     
  4. oldbrass

    oldbrass Well-Known Member

    1,361
    0
    He took it to a gunsmith and said it's the feed ramp,apparently it was (cleaned) with some heavy duty Emory cloth
     
  5. Gumpy

    Gumpy AKA Richard Prestage

    3,538
    52
    Hahaha! People never cease to amaze me!